ARDIL (SÖZLÜ) TERCÜME

Aşağıdaki yazımızda Ardıl Sözlü Tercümanlık Nedir ? Sorusunu sizin için cevapladık

Sözlü (Ardıl) Tercüme Hakkında Herşey ;

Ardıl tercüme çeviri yapılırken çevirmenler ve katılımcılar beraber toplantı masasına oturur ve herhangi bir teknik ekipman kullanmazlar. Konuşmacı, konuşmanın içeriğine göre birkaç cümle veya birkaç dakika konuşurken çevirmen not tutar.

Ardıl / Konsekütif tercüme çeviri işleminde konuşmacı daha sonra durur ve çevirmen söylenenleri hedef dilde tekrar eder. Konsekütif (ardıl) çeviri, genellikle söz konusu toplantıların çok kısa, teknik, gizli olması nedeniyle simultane anında çeviri yapılamayan durumlarda başvurulan yöntemdir.

Ardıl tercüme yapacak tercümanın hedef dili çok iyi bilmesi gerekir, çeviri için fazla zamanı yoktur ve hızlı bir şekilde hatasız çevrilmelidir.

Ardıl tercüme yapacak ardıl tercümanın hedef dili iyi bilmesi kadar iyi bir dinleyici de olması gerekir. Tüm bunların yanında hedef dili telaffuz etme kabiliyetinin de yüksek olması gerekir.

İş görüşmeleri gibi önemli toplantılarda yanlış anlaşılmalar iş görüşmesinin istenmeyen şekilde sonuçlanmasına sebep olabilir. Bunun için istediğiniz konulara hakim en iyi tercümanlarla çalışıyoruz.

Ardıl çeviri ve ardıl tercüman hizmetlerimiz ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz!

İş anlaşmaları ve ticari toplantılarda sözlü tercümanlar,

Resmi açılışlarda sözlü tercümanlar,

Fuarlarda sözlü çevirmenler,

İş yemeklerinde sözlü tercümanlar,

Basın toplantılarında sözlü tercümanlar,

Şantiyelerde ve fabrikalarda teknik sözlü tercüme,

Yabancı misafirlerinizi karşılamak için sözlü tercüman ve tercüme

SESA Tercüme olarak diğer ihtiyaç duyduğunuz her alanda ardıl tercüme yapacak en iyi tercümanları temin etmek bizim işimiz!

SESA TERCÜMANLIK

SESA Tercümanlık deneyimiyle, her geçen gün kendini yenileyerek, müşteri memnuniyeti önceliğiyle çalışmaktadır. Pazardaki tecrübelerimizin sağladığı avantaj ve deneyimli personelimizin çalışması ile en etkili çözümleri hızlı bir şekilde sunmaktayız.

Hizmetlerimizi sürekli geliştirme ve iyileştirmek için çalışmaktayız. Her bir müşterimiz bizim için değerlidir. Hizmetlerimizi geliştirmek için önerilerinizi bize yazın!

İsmail TAŞER
Noter Yeminli Tercüman