TEKNİK TERCÜME

Aşağıdaki yazımızda Teknik Tercüme Nedir ? Sorusunu sizin için cevapladık

Tenkik Tercüme Hakkında Herşey ;

Teknik Çeviri veya Teknik Tercüme; İnşaat, otomotiv, karayolları, iş makineleri, denizcilik, demiryolları, elektrik, elektronik vb. birçok alanda konusunda uzman teknik terimler ve teknik terminolojiye hâkim teknik tercümanlar tarafından ilgili dokümanların Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapçadan Türkçeye veya Türkçeden İngilizceye, İspanyolca gibi yaygın diller başta olmak üzere tüm dillerden hedef dile tercüme edilmesidir.

SESA tercüme bürosu ; İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca, Rusça yeminli tercümanlar ve diğer dillerdeki noter yeminli tercümanlar ile kaliteli ve hızlı biçimde tercüme fiyatları konusunda endişe etmenize gerek kalmadan tercümelerinizi yapıyoruz.

Beylikdüzü SESA yeminli tercüme bürosu olarak istediğiniz her teknik dokümanı bir dilden başka bir dile çevirme imkanına sahibiz. Zamanında teslim, kaliteli hizmet ilkelerimizden taviz vermeden her türlü teknik tercume işleriniz gerekli gizlilik, dikkat ve özen gösterilerek yapılması garantimiz altındadır. İhale şartnamesi, teknik şartnamesi gibi teknik evrak çevirilerinizde isterseniz gizlilik sözleşmesi imzalıyoruz.

Teknik tercüme veya diğer adıyla teknik çeviri tercümenin özel bir alanıdır. Google çeviri yazıp, teknik İngilizce çeviri online diyerek iyi bir teknik tercüman olunmaz. İyi İngilizce Türkçe çeviri yapabilmek, iyi bir tercüman olabilmek ve iyi çeviri yapabilmek demek de değildir.

Teknik çeviri yapacak olan teknik çevirmen hedef ve kaynak dilin kurallarını kusursuz olarak bilmeli , teknik çeviri nasıl yapılır bilmeli, teknik çeviri programı kullanabilmeli, teknik çeviri özellikleri hakkında fikir sahibi olmalı çevirdiği metnin hatasız olarak kontrolünü de yapabilmelidir. Bunların yanı sıra teknik çeviri alanında yeterli bilgiye sahip olması gerekmektedir.

SESA Tercüme Beylikdüzü olarak hizmetlerimiz içinde inşaat sektörü çevirisi-tercümesi başta olmak üzere otomotiv, demiryolları, kara yolları, iş makineleri, elektronik, elektrik mühendisliği, makine mühendisliği ve aşağıda başlıklar halinde sunmuş olduğumuz tercüme konularında uzman yeminli tercümanlar ile yeminli teknik çeviri hizmeti vermekteyiz. Bir çok tercüman şirketinin “teknik çeviri → zor çeviri” anlayışıyla teknik çeviri işlerinden uzak durmasına veya teknik çeviri için talep ettiği ek ücreti talep etmeden.

Teknik Tercüme İhtiyacı Nerelerde karşımıza çıkmaktadır?

Teknik şartname çevirisi, her türlü makine, teçhizat, ekipman ve cihazların bakım ve kullanma kılavuzları tercümesi, TSE belgesi, ISO-CE belgeleri gibi belgelerinizin çevirisi, makine ve cihazların broşürleri, katalogları, tekstil makinesi kullanım kılavuzu, her türlü motor, makine, elektronik, tıbbi, medikal cihazların teknik dokümanları, inşaat ihale evrakları vb. çevirisinde teknik çevirmene ihtiyacı olmaktadır.

Teknik çeviri hizmeti verdiğimiz alanlar:

Otomotiv sektörü

Demiryolları

Karayolları

Denizcilik

İş makineleri

Kimya

Tıp

Telekomünikasyon, Telekom

Biyomedikal Teknoloji

Makine Mühendisliği

Elektrik Mühendisliği

Elektrikli Ev Aletleri

Elektronik

Enerji sektörü

Bilgisayar

Bilgisayar Yazılımları

Tekstil

Metalürji

Çevre Mühendisliği

Otomasyon

Yazılım

Bakım ve Kullanım Kılavuzları çevirisi,

İhale şartnameleri

Teknik şartnamelerin çevirisi,

İdari şartnameler

Eğitim dokümanları

Prosedürler & Yönergeler

Katalog Broşür çevirisi,

Kalite Güvence Sistemi Belgeler

Malzeme Güvenlik Veri Formlar

AR-GE Dokümanları,

Servis kılavuzları,

Üretim, imalat aşamasını kapsayan tüm evraklar

Fizibilite ve Hak ediş Raporlarının tercümesi,

Hakediş Raporu çevirisi,

Kesin Kabul Tutanağı, Geçici Kabul Tutanağı

EPDK Elektrik Üretim Lisansı

EPDK Madeni Yağ Lisansı

Kapasite Raporu

EPDK Üretim Lisansı tercümeleri

SESA TERCÜMANLIK

SESA Tercümanlık deneyimiyle, her geçen gün kendini yenileyerek, müşteri memnuniyeti önceliğiyle çalışmaktadır. Pazardaki tecrübelerimizin sağladığı avantaj ve deneyimli personelimizin çalışması ile en etkili çözümleri hızlı bir şekilde sunmaktayız.

Hizmetlerimizi sürekli geliştirme ve iyileştirmek için çalışmaktayız. Her bir müşterimiz bizim için değerlidir. Hizmetlerimizi geliştirmek için önerilerinizi bize yazın!

İsmail TAŞER
Noter Yeminli Tercüman