Noter Yeminli Tercüme Himzeti

Aşağıdaki yazımızda Noter Yeminli Tercüme Hizmeti Nedir ? Sorusunu sizin için cevapladık

Noter Yeminli Tercüme Hakkında Herşey ;

Noter huzurunda okuma, yazma, konuşma gibi yabancı dil bilgisi yeterliliğini kanıtlayıp yemin etmiş olan, belgeli, tercüme konusunda uzmanlaşmış tercümanlara yeminli tercüman ya da yeminli çevirmen denir. Bu şekilde noter olayı alan tercümanların verdikleri çeviri hizmetleri ürününe de noter yeminli tercüme denir.

Başka bir açıdan, hali hazırda tercümanlık mesleğini bağımsız olarak devam ettiren tercümanlar, mesleklerini; resmi hale getirmek, kamusal alanlarda geçerli tercüme yapma yetkisine sahip olabilmek amacıyla noter huzurunda yemin ederek yeminli tercüman olurlar.

Bir evrak yeminli tercüman tarafından tercüme edildikten sonra imzalanmasıyla birlikte tercüme, yeminli tercüme olur. Noter tarafından ise tercüme evraklarının üzerindeki imzanın tercümeyi yapan yeminli tercümana ait olduğu tasdik edilmektedir. Noter bu tasdik işleminden sonra evrak resmi geçerlilik kazanmakta ve noter tasdikli yeminli tercüme edilmiş evrak olur.

Resmi bir evrakın noter yeminli tercüme evrak olabilmesi için;

1-Bir noterde yemin etmiş bir tercüman tarafından tercüme edilmesi gerekir.

2-Tercümanın ıslak imzası adı, soyadı, hedef ve kaynak dil bilgisi, tercüme tarihi gibi bilgilerin ve tercümanın doğruluk beyanının olması gerekir.

3-Tercüme evrakının üzerindeki imzanın tercümana ait olduğunun noter tarafından onaylanması lazımdır.

Yeminli tercüme birçok kişi tarafından noter tasdikli tercüme olarak da bilinir. Bu bakımdan Noter Onaylı tercüme ya da başka bir ifadeyle yeminli tercüme arasında fark olduğu söylenemez.

Bir yeminli çeviri yapılabilmesi için mutlaka noter huzurunda yemin etmiş bir tercüman olması gerekir. Bu açıdan bakıldığında yeminli tercüman ile noter yeminli tercüman olarak ayrı ayrı bilinen kavramların da birbirinden farkı yoktur.

SESA Beylikdüzü yeminli tercüman bürosu için, yeminli tercüme kelimesi, yaptığımız tercümelerin resmi mercilerce geçerli sayılması anlamıyla birlikte, müşterilerimizin özel ya da ticari tüm sırlarını da saklamak zorunda olduğumuz gerçeğini de ifade eder.

Dahası, bizim için yeminli noter onaylı tercüme müşterilerimizle aramızda otomatikman imzalanmış varsaydığımız bir “gizlilik anlaşması” anlamına gelir.

Birçok dilde noter onaylı resmi tercüme işlemleriniz için, yeminli tercüman ofisi aramaya son veriyoruz. SESA Beylikdüzü Tercümenin birçok konuda ve 80 den fazla dilde vermiş olduğu profesyonel yeminli tercüman hizmetleri sayesinde Türkiye’nin ve Dünyanın her yerinden tek bir tıkla yeminli tercüme siparişi verebilir, uygun tercüme fiyatları ile çok kolay bir şekilde noter onaylı tercüme hizmeti alabilirsiniz.

İstanbul Beylikdüzü noter tasdikli tercüme ihtiyacı olan pek çok müşterimiz benzer sektörlerde birbirlerine rakip firmalardır. Bu yüzden yeminli tercümanlarımız ve diğer personelimizle özel gizlilik sözleşmelerimiz vardır. Müşterilerimizin talep etmesi halinde yeminli tercüman hizmetlerimiz için gizlilik anlaşmaları da imzalanır.

SESA Noter Onaylı Tercüme Bürosu Beylikdüzünde yeminli tercüme bürosu olarak Noter tasdikli tercüme gerektiren evraklarınız noterlerde yemin etmiş yeminli tercümanlarımız tarafından kaliteden ödün vermeksizin zamanında tercüme edilmekte, daha sonra noter onayları yaptırılarak tarafınıza teslim edilir.

Beylikdüzü SESA Noter Tasdikli Tercüme Bürosu, sunduğu diğer tüm tercüme hizmetlerinde olduğu gibi Yeminli Tercüme hizmetinde de tercüme kalitesinden ödün vermeyerek, yıllardır çeviri sektöründe hizmetlerini hız kesmeden sürdürüyor.

Merkezi İstanbul’da olan çeviri büromuz ile başta İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Mersin vb. büyük şehirler olmak üzere tüm Türkiye’den gelen noter tasdikli tercüme ve yeminli tercüman talebini karşılıyoruz.

Noter onaylı tercümeleriniz için noter onayları hizmet bedeli alınmaksızın, sadece bu kurumlara ödenen masraflar alınarak, SESA Tercümanlık Çeviri personelleri tarafından yapılır.

Hangi dilde yeminli tercüme ya da tercüman ihtiyacınızın olduğunun önemi yoktur. İhtiyacınız olan tüm dillerde ve konularda yeminli tercüman temin etmek bizim işimiz.

SESA TERCÜMANLIK

SESA Tercümanlık deneyimiyle, her geçen gün kendini yenileyerek, müşteri memnuniyeti önceliğiyle çalışmaktadır. Pazardaki tecrübelerimizin sağladığı avantaj ve deneyimli personelimizin çalışması ile en etkili çözümleri hızlı bir şekilde sunmaktayız.

Hizmetlerimizi sürekli geliştirme ve iyileştirmek için çalışmaktayız. Her bir müşterimiz bizim için değerlidir. Hizmetlerimizi geliştirmek için önerilerinizi bize yazın!

İsmail TAŞER
Noter Yeminli Tercüman